Duyurular > BASIN AÇIKLAMASI : Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı Metin Özdemir Katılım Bankalarının 2018 2. Çeyrek Performansına İlişkin Açıklamalarda Bulundu > BASIN AÇIKLAMASI : Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı Metin Özdemir Katılım Bankalarının 2018 2. Çeyrek Performansına İlişkin Açıklamalarda Bulundu

> >

Arkadaşıma gönder

Beğen / Favorilere Ekle

Basın Bülteni

17/08/2018

Türkiye’de faaliyet gösteren Katılım Bankalarının bağımsız denetimden geçmiş 30/06/2018 denetim raporu sonuçları belli oldu.

Katılım Bankalarının 2018 yılı 2. çeyrek gerçekleşmelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı Metin Özdemir: “ Katılım Bankalarının toplam aktifleri 2017 yılı sonuna göre %16 artışla 185 milyar TL’yi aşarken, öz varlıkları yine aynı döneme göre % 11 büyüme ile 15.2 Milyar TL seviyesine yükselmiştir. Katılım Bankaları, 2018 yılının 2. çeyreğini 1.16 milyar TL net kâr ile tamamladı.

Kullandırılan fonlar 2017 yılsonuna göre %17 artışla 129 milyar TL’ye ulaşırken, toplanan fonlar %18 artış ile 127 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye genelinde şube ağını hızla yaygınlaştıran Katılım Bankaları, şube sayısında 2017 yılsonuna göre % 3 büyümeyle 1.065’e, personel sayısında % 2 artışla 15.312 sayısına ulaşmıştır.” dedi.

Katılım Bankaları olarak sürdürülebilir bir büyümeyi hedeflediklerini ifade eden Özdemir, ” Kaynak tarafında büyümemize devam ediyor, sukuk ihraçlarımızı başarılı bir şekilde yapıyoruz. Kullandırılan fon tarafında risk iştahımız açık ve bu anlamda reel sektöre kaynak sağlamaya devam ediyoruz. Ülkemizde son 17 senedir hakim olan güven ve istikrar ortamı, sağlam temellere dayanan ekonomi anlayışı ile birlikte bankacılık sektörümüz de sağlıklı büyümesine devam etmektedir. Katılım bankalarımız da önceki yıllardaki olduğu gibi güçlü büyüme potansiyellerini sürdürmüş ve finansal ekosistem içerisindeki payını her geçen gün artırmaktadır. Katılım Bankaları olarak önümüzdeki dönemde de reel sektörümüz başta olmak üzere piyasalara desteğimiz artacak, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması noktasında üzerimize düşen vazifenin bilincinde olarak var gücümüzle çalışacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Metin ÖZDEMİR
TKBB Yönetim Kurulu Başkanı